Γαστρονομία είναι η τέχνη της επιλογής, της ετοιμασίας, του  σερβιρίσματος και της απόλαυσης του καλού φαγητού. Η Γαστρονομική τέχνη ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά κάθε χώρας. Τα τελευταία χρόνια, συντελείται μία ραγδαία ανάπτυξη στον παραπάνω χώρο. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει την διαφοροποίηση της παγκόσμιας γαστρονομικής κουλτούρας και έχει συντελέσει στην δημιουργία αμέτρητων συνταγών, τεχνικών και τάσεων.

Κυριάρχη τάση στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή είναι η αναβίωση των παραδοσιακών συνταγών και των τοπικών μαγειρικών τεχνικών.
Οι παραδοσιακές συνταγές ανήκουν στην κατηγορία των προφορικών παραδόσεων οι οποίες έχουν δοκιμαστεί και έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, διατηρώντας αναλλοίωτη την αυθεντικότητά τους.

Χαιρόμαστε πολύ που που ακολουθούμε την τάση αυτή, υποστηρίζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης, τους τοπικούς παραγωγούς για τα μοναδικά τους προϊόντα και συμβάλουμε στην δημιουργία μιας εθνικής γαστρονομικής σκηνής.

Επιθυμία μας είναι η μετατροπή μιας στοιχειώδης ανθρώπινης ανάγκης όπως είναι η σίτιση σε καλλιτεχνική δημιουργία και γαστρονομική απόλαυση.
Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε το γαστρονομικό μας στίγμα συντελώντας στην διατήρηση του γαστρονομικού κρητικού πολιτισμού, την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.
Σκοπός μας είναι η κουζίνα μας να είναι δημιουργική και να εξασφαλίζει στην ικανοποίηση σε κάθε γούστο δίνοντας το έναυσμα για την εξερεύνηση του γαστρονομικού χάρτης της Κρήτης.

Κύριο χαρακτηριστικό μας είναι η δημιουργία φαγητών με γεύση και αρώματα ακολουθώντας τις τοπικές αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές.

Αναμφίβολα η παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, αφού μπορείς με απλά και λίγα υλικά να φτιάξεις καταπληκτικές γαστρονομικές δημιουργίες.

 Το μυστικό για μια επιτυχημένη κουζίνα είναι τα παραγόμενα φαγητά να είναι υγιεινά, νόστιμα και φρέσκα να προέρχονται από τοπικά προϊόντα εποχής, τα συστατικά τους να είναι ασυμβίβαστα ποιοτικά και να είναι μαγειρεμένα από παραδοσιακές συνταγές με τρόπο ώστε να τονώνονται οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα από την κουλτούρα που ο κάθε ένας κρύβει στο υποσυνείδητο του.

Μαρία Σφυράκη
Υπεύθυνη Κουζίνας

Translate »